Nordea arvates pole riiklikku pensionifondi vaja

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea sildid pangakontoril
Nordea sildid pangakontoril Foto: AFP / Scanpix

Eesti värskeim pensionifondide valitseja Nordea arvab, et tegutsevail pensionifondide valitsejail jätkub usaldusvaru.


«Minu hinnangul puudub vajadus konservatiivse pensionifondi loomiseks riigikassa juurde,» kommenteeris Nordea Pensions Estonia ASi juhatuse esimees Angelika Tagel. «Ainus argument sellise pensionifondi loomiseks oleks see, et turul tegutsevate fondivalitsejate vastu puudub usaldus.»

Riikliku pensionifondi idee kerkis tänavu kevadel, kui selgus, et tegutsevad fondid on üleilmses finantskriisis suuri kaotusi kandnud. Riigikassa juures tegutsev konservatiivne fond aitaks asjatundjate sõnul taastada inimeste usaldust pensionisüsteemi vastu.

Tagel märkis, et Eestis tegutsevad fondivalitsejad kuuluvad valdavalt rahvusvahelistesse finantsgruppidesse. Neist Nordeat peab Global Finance Põhjamaades tegutsevate pankade hulgas kõige usaldusvääremaks.

Eestis pakub Nordea klientidele kolme kohustuslikku pensionifondi ja ühte vabatahtlikku täiendava kogumise fondi alates 15.septembrist 2008, Leedu turule siseneti tänavu aasta alguses ja Läti turule maikuu lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles