Astok Tallinna-Tartu maantee ehitamisest: valitsuses olevatel poliitikutel on suu vett täis

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Astok
Hannes Astok Foto: Margus Ansu / Postimees

Reformierakondlase ja endine Tartu abilinnapea Hannes Astoki sõnul ei saa valitsuserakondade esindajad Tallinna-Tartu maantee ehituse olukorra suhtes rahuolematust avaldada, kuna ehitus käib nende endi otsuste järgi ja seega on neil «suu vett täis».

Astok ütles Postimehele, et Tallinna-Tartu maanteed peaks ehitama igal aastal vähemalt 10 kilomeetrit, siis oleks lootust, et 12 aasta pärast on neljarajaline maantee valmis.

Astok sõidab Tallinna-Tartu vahel peamiselt bussi- või rongiga, sest praegusel Tallinna-Tartu maanteel sõitmine pole just kõige suurem lust.

«Ma ei mõtle tee-ehitust – see võtab aega, küll see korda saab. Aga lihtsalt, ta ei ole turvaline,» selgitas Astok, ja tõi välja, et praegusel kaherajalisel teel sõites on tunne, nagu oleks pidevalt möödasõitude lahingus. Neljarajalisel teel oleks võimalik rahulikult ja ohutult sõita.  

Astoki ettepanek on ehitada igal aastal vähemalt 10 kilomeetri jagu maanteed, siis oleks 12 aasta pärast neljarajaline maantee valmis. Praegu käib tee-ehitus aga justkui hooti. «Reaalsuses näeme, et mingi hüpe on toimunud. Ennustatakse, et tehakse veel mingi 20 kilomeetri pikkune jupp ära ja siis ei tule järgmistel aastatel sentigi. See ei ole väga mõistlik perspektiiv,» selgitas Astok.

Olukorra lahendamiseks on vaja poliitilist konsensust ning pikemat plaani, millest kinni hoitakse. Praegust olukorda kirjeldab Astok kui kangelastegu, kus ehitatakse 20 kilomeetrit teed ning seejärel ollakse kuus aastat tegevusetult. «See ei ole arukas tegevus ka valijate ootustele,» nentis ta. Igal suvel 10 kilomeetri tee-ehitust peab Astok aga jõukohaseks.

Küsimusele, miks teiste erakondade esindajad ei näe probleemi Tallinna-Tartu maantee ehitamisel, vastas Astok, et kui ollakse valitsuse erakonnas, ei saagi muud öelda: tegemist on nende endi tehtud otsustega. «Suu on vett täis,» ütles ta kokkuvõtvalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles