Valimisjaoskondi jääb Tartus vähemaks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mölder
Jüri Mölder Foto: Sille Annuk / Postimees

Ehkki Tartus moodustatakse valimisjaoskondi tänavu seitse vähem kui eelmistel valimistel, ei usu linna valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder suurt tunglemist valimispäeval, sest pikeneb eelhääletuse aeg.

Mölder ütles, et oktoobrikuiste kohalike valimiste korraldust tutvustades tulekski alustada sellest, et eelhääletamise periood on pikem. Eelmistel valimistel oli kolm eelhääletamise päeva ja valimiste pühapäev – kokku neli päeva. Tänavu on eelhääletamise päevi seitse. Sama palju, kui on elektrooniliseks hääletamiseks. See tähendab, et valimisjaoskondades saab hääletada kaheksal päeval.

Eelhääletamise aeg jaguneb kaheks. Esimesed neli päeva ehk 10.–13. oktoobrini on lahti maakonnakeskuste valimisjaoskonnad, Tartus kokku kuus, kus käib hääletamine väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda. Tartus on need kõik kaubanduskeskustes: Eedenis, Annelinna keskuses, Tartu kaubamajas, Lõunakeskuses ning uuendusena Taskus ja Nõlvaku Prismas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles