Tõnu Kivis: Turvaliselt kooli!

, Pärnu politseijaoskonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kivis.
Tõnu Kivis. Foto: PP

Kätte on jõudmas kooliaeg. See toob nii lastele kui nende vanematele kaasa muutuse suvevaheajal harjumuseks saanud tegemistes. Kooli algusega seotud ettevalmistuste käigus tuleb kasuks korrata liiklusreegleid. Esimest korda kooliteed alustava koolijütsiga on oluline koos koolitee läbida ja seletada lahti võimalikud ohuolukorrad ning võimalused nende vältimiseks.

Liiklusõnnetuste statistika näitab, et õnnetuses kannatada saanud ei jälgi jalakäijana ohutu liiklemise nõudeid. Seega peab iga laps teadma, et ükskõik kui kiire on kooli või bussi peale jõudmisega, peab kas või hetkeks enne sõidutee ületamist peatuma ja veenduma, et sõidukeid ei tule.

Liiklusreeglites kohustatakse alla 16aastast jalgratturit kandma kiivrit, et jalgrattur õnnetuse korral ei saaks tagasipöördumatuid peavigastusi. Lastevanematel on selle turvavarustuse vajaduse selgitamisel lapsele oluline roll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles