Hispaania jalgpallifännid solvasid Poolat teatega «Tere tulemast Katõni»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpalliklubi Sevilla FC vabandas poolakate ees möödunud nädalal Poola klubi Slask Wroclawiga peetud mängi järel nende fännilehele postitatud pealkirja «Tere tulemast Katõni» pärast.


Selline pealkiri ilmus lehele pärast seda, kui Slask Wroclaw kaotas hispaanlastele 4:1.

Juhtunule reageeris Poola välisministeerium, kes saatis Sevilla klubi presidendile Jose Maria del Nidole kirja, kus märkis, et Poola kodanikele on sellised avaldused äärmiselt haavavad, sest viitavad ühele nende ajaloo kõige traagilisematest sündmustest.

Nõukogude Liidu julgeolekujõud tapsid 1940. aastal Katõni veresaunas rohkem kui 20 000 Poola ohvitseri ja toonase ühiskondliku eliidi liiget.

«Tahaksin klubi ja meie fännide nimel rõhutada austust Katõnis mõrvatud poolakate mälestusele ja teie ilusale kodumaale,» vastas Jose Maria del Nido Poola välisministeeriumi kaebusele. «Loodame, et see kahetsusväärne vahejuhtum ei mõjuta suurepäraseid suhteid meie kahe klubi ja rahva vahel.»

Möödunudnädalase mängu eel puhkes ka kaklus poola ja hispaania fännide vahel. Täna õhtul kohtuvad samad klubid Wroclavis ja juba mõnda aega jalgpallihuligaanidega kimpus Poola politsei on võtnud kasutusele karmistatud julgeolekumeetmed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles