Noored näitlejad: “Tahame lihtsalt kõike proovida ja teha”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasugusele heale teatrile avatud Saara Kadak ja Imre Õunapuu teevad pargis väikese jalutamisetüüdi.
Igasugusele heale teatrile avatud Saara Kadak ja Imre Õunapuu teevad pargis väikese jalutamisetüüdi. Foto: Triinu Sikk

Saara Kadak ja Imre Õunapuu – nende kahe noore võrra täienes Rakvere teatri näitlejapere sel sügisel. Kevadel Viljandi kultuuriakadeemia 9. lennu lõpetanud noored alustavad tööd.

2013. aastal lõpetasid Viljandi kultuuriakadeemia 9. lennu 13 noort, neist 6 suundus Ugala teatrisse, moodustades Noor-Ugala. Tallinnast pärit Saara Kadak ja Imre Õunapuu Valgamaalt tulid aga nii kodu- kui koolilinnast kaugemal asuvasse Rakveresse. Et noorena eriti palju kokkupuuteid Rakverega ei olnud, tutvuti esimest korda siinse teatri ja inimestega mässumeelse diplomilavastuse “Nullpunkt” käigus.

“Mina tegin kooliajal kolm tükki siin. See oli juba teine kool ja teine kodu,” meenutab Saara Kadak. Üllar Saaremäe päästev telefonikõne tõi aga Imre Õunapuu Rakverre. Enne seda oli noor näitleja pidanud juba ka ise otsima ja vaatama, et kuhu ja kuidas, ning varuvariante välja mõtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles