Galerii: suurejooneline vabaõhuetendus «Rahva aasta»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel tähistati Vabaduse väljakul suurejoonelise etendusega «Rahva aasta» laulva revolutsiooni ja Rahvarinde juubelit.

Õhtu jooksul astus lavale paarsada inimest, nende hulgas Lenna Kuurmaa, Ivo Linna, Ott Lepland, Birgit Õigemeel, Arno Tamm, Erik Meremaa, Koit Toome, Meelika Hainsoo, Reigo Ahven, Mihkel Raud, sümfooniaorkester Rasmus Puuri juhatusel, noortekoor ja tantsurühmad.

Laulude vahel linastusid spetsiaalselt selleks ürituseks lavastatud ning tõestisündinud lugudel põhinevad lühifilmid, avades erineval ja ootamatul moel ajastu taustu  ja meeleolusid, autoriteks Loone Ots ja Rein Pakk, operaatoriks Mait Mäekivi ja lavastajaks Ain Mäeots. Kaasa tegid näitlejad Mait Malmsten, Raivo E. Tamm, Tiit Sukk, Evelin Võigemast, Priit Pius, Liina Tennosaar, Marje Metsur ja Maiken Schmidt.

Ain Mäeotsa sõnul oli kogu lavastusmeeskonna ning kõikide osalevate artistide tingimus, et üritusel on keelatud igasugune poliitiline propaganda ja valimisreklaam, ka ei astunud lavale ükski poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles