Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused alustavad kooliaastat jalutuskäigu ja relvanäitusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme, 2. septembril tähistavad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused algavat kooliaastat ja kooli 90. aastapäeva piduliku jalutuskäiguga läbi Tartu, millele järgneb tehnika- ja relvanäitus.

Õppeasutuste ülema kolonel Martin Heremi sõnul saadab tehnika jalutuskäiku esmakordselt, relvanäituse eesmärgiks tutvustada huvilistele kadettide õppevahendeid. "Kui teiste üliõpilaste jaoks on peamisteks õppevahenditeks raamatud või laboriinstrumendid, siis meie tahame näidata, et lisaks raamatutele õpime ja töötame me selliste vahenditega, nagu jalutuskäigule on kaasatud," ütles kolonel Herem.

Aastapäeva üritused algavad esmaspäeva hommikul kell 10, mil pea 250 kaitseväelast marsib kaitseväe orkestri ja tehnika saatel õppeasutuste peahoone juurest läbi Tartu linna. Jalututuskäik algab õppeasutuste peahoone ees Riia tänaval ja liigub mööda Võru ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile.

Raekoja platsilt jätkub jalutuskäik kell 10.15-10.45 marsruudil Raekoja plats, Ülikooli tänav, Gildi tänav, Vabaduse puiestee, Riia tänav ja Võru tänav.

Jalutuskäiku saadab kaitseväe tehnika. Esindatud on 122 millimeetrine haubits, 120 millimeetrine miinipilduja, soomukid Sisu XA 180 ja 188, tankitõrje raketisüsteem Milan 2, õhutõrjekahur ZU-23 ja õhutõrje raketikompleks Mistral. Jalutuskäigu ajal lendavad üle linna ka õhuväe lennukid An-2.

Pärast jalutuskäiku on Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ees relvanäitus, kus kadetid tutvustavad kõigile huvilistele rongkäigus nähtud relvastust ja tehnikat. Näitus algab kell 11 ning kestab kella kaheni. Külalistele on avatud ka õppeasutuste muuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles