Vinnie Jones: Briti jalgpallurid surevad välja

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinnie Jones (paremal) on ilmselt üks viimaste kümnendite brutaalsemaid jalgpallureid. Pildil kasutab ta jõuvõtet Eric Cantona peal.
Vinnie Jones (paremal) on ilmselt üks viimaste kümnendite brutaalsemaid jalgpallureid. Pildil kasutab ta jõuvõtet Eric Cantona peal. Foto: SCANPIX

Endine profijalgpallur Vinnie Jones avaldas arvamust, et Inglismaa jalgpallurid surevad peagi välja. Tema sõnul on selles süüdi väljamaalt sisse toodud peatreenerid, kes ei pane platsile Inglismaalt pärit mängumehi.

Jones on suure tõenäosusega maailma kiireima kollase kaardi rekordiomanik – tal läks hoiatuskaardi teenimiseks aega kõigest kolm sekundit. Tema sõnul on tänapäeva jalgpalli ära rikkunud väljamaa mängijad, kes liiga kergelt kukuvad.

«See maas püherdamine on väljamaa mängijate teema,» ütles 48-aastane waleslane Radio Timesile. «Ma ütlesin juba 15 aastat tagasi, et sukeldumine tuleb jalgpalli. Ütlesin, et see puudutab ka Inglismaa meeskondasid, sest ükski nendest väljamaalt tulnud treeneritest ei osta Inglismaa mängijaid. Kõik see toimub praegu, just nii, nagu ma ütlesin.»

Jones ennustab Briti jalgpallile üsna musta tulevikku. «Sellised mehed nagu Frank Lampard ja John Terry – inglased, kellel on klubis korralik staatus – surevad välja nagu Dodo linnud,» sõnas ta.

Dodo on väljasurnud lennuvõimetu lind tuvilaste sugukonnast. Dodo suri välja inimtegevuse tagajärjel 17. sajandi lõpus, kirjutab Vikipeedia.

Jones veetis põhiosa karjäärist Wimbledoni meeskonnas. Pikemalt pallis ta veel Leeds Unitedis ja Chelseas. Pärast karjääri lõppu hakkas ta filminäitlejaks ja elab tänase päevani Hollywoodis.

Ilmselt maailma kõigi aegade kiireim kollane kaart Vinnie Jonesi esituses:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles