Taimetoitlane rasestus tänu lihasöömisele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimetoit. Illustreeriv foto.
Taimetoit. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Eluaegne taimetoitlane arvab pärast kolmikute sünnitamist, et ta ei oleks kunagi lapsi saanud, kui poleks hakanud liha sööma.

34-aastane inglanna Laura Dixon üritas loomulikul teel rasestuda kümme aastat, kirjutab news.com.au. Naine proovis ka kunstlikku viljastamist ning jäigi lapseootele, kuid pärast teist ravimite tsüklit tema rasedus katkes.

Kui Dixon uuesti kunstlikku viljastamist proovis, hoiatati teda, et tal on kõrge risk järjekordsele raseduse katkemisele ning ohtlikule enneaegsele sünnitamisele. Nõnda hakkas ta iga päev sööma kolm portsjonit liha, et suurendada oma organismis raua, vitamiin B12 ja valgu varusid ja parandada seeläbi võimalusi terve lapse saamiseks.

Elupõline taimetoitlane Dixon, kes ei olnud kunagi söönud liha, hakkas iga päev järama kanaliha, peekonit ja vorstikesi ning sünnitas 35. nädalal kolmikud: identsete kaksikutena poisid Maxi ja Masoni ning õe Mia.

Essexis Chelmsfordis elav naine ütles: «Kui ultraheliuuring leidis kolmandad südamelöögid, mäletan karjumist «Oh ei!» ja nutmist. Pärast ühe lapse kaotamist arvasin, et ei saa iialgi kanda kolme.

Dixon meenutas, et seejärel saabus nälg. «Vaatamata sellele, et ma polnud kunagi liha söönud, ihaldasin seda nii väga. Sõin umbes kuus korda päevas. Isu oli nii tugev, et ärkasin öösiti üles ja lasin mehel viia mind McDonaldsisse,» kirjeldas naine.

«Liha söömine aitas mul kindlasti saada kõik valgud, mida rase naine vajab,» märkis taimetoitlane ja lisas: «Ma usun, et see võib olla ka üks põhjusi, miks ma suutsin kõiki kolme nii kaua kanda.»

Dixonil diagnoositi ka endometrioos – haigus, mille puhul emakaõõnt vooderdav limaskesta kude kasvab ja toimib väljaspool emakat. Nüüdseks on Dixon siiski lihasöömise lõpetanud ja jätkuvalt taimetoitlane.

Dietoloog Shirley Serber Souza ütles, et valgud on raseda naise ja areneva loote jaoks väga olulised. «Emadele, kes otsustavad järgida taimetoidu dieeti, on oluline tagada piisavalt proteiinirikaste toitude nagu munad, pähklid, oad jms tarbimine,» märkis ta. Lisaks vajavad rasedad naised rohkem rauda, et hoida hemoglobiini taset, mis seob endaga hapnikku ja kannab seda platsenta kaudu lootesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles