Kolm ministeeriumi rakendab kärbete tulemusel palgata puhkust

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe negatiivse lisaeelarvega tehtud personalikulutuste kärped on sundinud kolme ministeeriumi pakkuma oma töötajatele palgakulude kokkutõmbamiseks palgata puhkust.

Kultuuriministeeriumi töötajad leppisid palgafondi kokkuhoiu nimel juba aasta alguses kokku, et kõik võtavad aasta jooksul kuus päeva palgata puhkust. See samm vähendas töötajate sissetulekuid 2,4 protsendi võrra.

Kaks nädalat tagasi riigikogus heaks kiidetud teise negatiivse lisaeelarve tulemusel rakendavad palgata puhkust ka haridus- ja teadusministeerium (HTM) ning sotsiaalministeerium.

Koos 1. juulist kaheksa protsenti väheneva palgaga rakendab HTM teisel poolaastast kõigile töötajatele palgata puhkust 5 tööpäeva ulatuses.

Sotsiaalministeerium, kus töötavatel inimestel on palk kahe kärpega alanenud 16-18,5 protsenti, pakub aga oma töötajatele erinevat võimalust palgafondi kokku hoidmisel - kas võtta 12 päeva palgata puhkust, leppida 9-protsendilise palgakärpega või nõustuda töökoormuse vähendamisega 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles