Euroopa kultuuritegelased tulevad laulu-ja tantsupidu uudistama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu-ja tantsupidu pole eurooplastele väike asi.
Laulu-ja tantsupidu pole eurooplastele väike asi. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Täna avatavat laulu- ja tantsupidu külastavad mitmed kultuuritegelased üle Euroopa, teiste seas tulevad peole Läti kultuuriminister, prantsuse ajakirjanikud ning ka kultuuriesindajad Saksamaalt.


Kultuuriminister Laine Jänese kutsel tuleb algavale laulu- ja tantsupeole «ÜhesHingamine» Läti kultuuriminister Ints Dālderis koos abikaasaga. Koos kaaskonnaga osaletakse laulupeo mõlematel kontsertidel ning kultuuriministrite kohtumine leiab aset pühapäeval.



Laulu- ja tantsupeole on saabumas ka delegatsioon Prantsusmaalt. Eesti suursaatkond Prantsusmaal korraldab koostöös A. H. Tammsaare prantsuskeelse romaani «Tõde ja õigus» välja andnud kirjastusega Gaïa prantsuse ajakirjanike pressivisiidi Eestisse, teatas Eesti kultuuriesindaja Prantsusmaal Kersti Kirs.

Visiidi eesmärgiks on Kirsi sõnul tutvustada muuseumiaastal ajakirjanikele romaani tegevuspaiku ja Tammsaare muuseume ning pakkuda võimalust osa saada laulu- ja tantsupeost.

Kultuuriministeerium on kutsunud laulu- ja tantsupeole ka Saksa delegatsiooni, kuhu kuuluvad Heidelberger Stückemarkti festivali ja teatri kunstiline juht Axel Preuss ning festivali korraldusmeeskonna juht Daniel Kunz. Festivali juhte saadab Eesti kultuuriesindaja Saksamaal Reet Weidebaum.

Samuti tuleb laulu- ja tantsupeole Volga-äärse soome-ugri kultuurikeskuse asedirektor Nina Osmanova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles