Stilist: enese rahvuslikult stiliseerimine on lihtne

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Seljametsa rahvariided.
Pärnumaa Seljametsa rahvariided. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Laulu- ja tanstupeo puhul või ka tavaolukorras saab ennast rahvuslikult stiliseerida väga lihtsate vahenditega ning kui rahvariideid varnast võtta pole, võib sammud seada antiigiäridesse või käsitööpoodidesse, ütles stilist ja moekunstnik Aldo Järvsoo.


«Rahvusliku maigu loomiseks pole palju tarvis. Ennast saab stiliseerida väga lihtsate vahenditega. Eriti lahe oleks panna kirivöö tavalise püksirihma asemele või jahedal õhtul kinnitada sall õlgadele rahvusliku prossi või sõlega,» andis Järvsoo nõu.

Kui kirivööd ega prossi endal kohe varalaekast võtta pole, siis tasub kindlasti põigata Eesti käsitööd pakkuvasse kauplusesse Pikal tänaval. «Olen endale leidnud ilusaid rahvuslikke hõbeehteid näiteks ka vanalinna antiigiäridest,» tõi Järvsoo näiteid.

Kui ikka tõesti midagi rahvuslikku selga ei ole panna, siis aitab alati välja valgetes riietes karjase mängimine, soovitas stilist.

Rahvariide seelikut võib Järvsoo sõnul kanda igal ajal ning ka igapäevariietuse osana, kuid rahvuslikud peakatted sobivad ikkagi ainult traditsioonilise rahvariidekomplekti juurde. Tavariietuse juures võib nende kandmine mõjuda liialt pretensioonikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles