ETV virk hommikukava

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikuprogrammid telekanalites ETV, MTV 3 ja NTV Mir

Hommikuprogrammi tegemine on üks igavene rist ja viletsus, tuleb ju sinna leida ärksad saatejuhid ja ohtralt raha. Kuid milline reklaamiandja tahab raisata raha unesegastele tarbijasegmentidele, kes hommikuti torisedes toa ja köögi vahel sõeluvad. Siit ka põhjus, miks vaid üksikud telekanalid on julenud igal hommikul mitmetunnist otsesaadet toota.

Minu telepurgis üritavad mind lisaks ETV-le üles äratada veel Soome MTV 3 ja venelaste NTV Mir. Kõige staatilisem neist kolmest on MTV 3 «Tere hommikust, Soome!». Tegelikult sarnaneb see pilti näitava ööraadioga, kus on ainult rääkivad pead. Ja teemad, millest näiteks neljapäeval Lauri Karhuvaara ja Åsa Nylandi juhitud saates räägiti, olid padutõsised. Stiilinäide: kavas oli peaaegu paarikümneminutiline intervjuu kaitseminister Sepo Kääriäineniga, kus minister lahkas Anneli Jäätteenmäe (ikka veel!) skandaali. Küll peab aga soomlasi kiitma korraliku uudiseploki eest, kus vähemalt osa uudistest iga poole tunni tagant vahetus. «Terevisioonist» sellist luksust ei leia.

Hommik NTVs kulgeb sama kõledas stuudios kui MTV 3 oma, kuid erinevalt soomlastest on stuudios soojad ja kirkad värvid. Samuti on venelaste saatejuhid kraadi võrra elavamad, mistõttu on nende intervjuud pikkusele vaatamata täiesti talutavad. NTV kavasse oli pikitud ohtralt klippe ning stuudiosse said inimesed helistada, mistõttu jättis programm täiesti virgutava tunde. Nagu soomlastel, on ka venelastel väga head uudisteplokid.

Eks see ole maitseasi, kuid mina ei näe põhjust hommikuti ETV kanalilt lahkuda. Kui, siis ainult uudiste ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles