Massilist koondamishüvitiste küsimist seni toimunud pole

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassast on juuli kahe esimese päevaga koondamishüvitiseks rahataotluse teinud viis firmat ning spekulatsioon, et pärast töölepinguseaduse kehtima hakkamist 1. juulist läheb lahti massiline koondamine, pole seni kinnitust leidnud.

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles, et kaks taotlust laekus eile ning täna tuli kolm juurde ning kõik nad on tehtud läbi ID-kaardi põhise e-teenuse. Seejuures puudutavad viis taotlust kokku viit inimest ehk igaüks üht töötajat.

Töötukassa pole esialgu nende taotluste osas otsust langetanud. Posti teel pole töötukassasse jõudnud veel ühtegi taotlust koondamishüvitise maksmiseks.

Samas pole välistatud, et töölepinguseaduse kehtima hakkamist oodanud firmad alles valmistavad oma dokumente töötukassasse esitamiseks ette ning paljudele inimestele on firmades koondamisteated juba kätte antud.

Vanatalu ei pidanud ka hommikul Postimees. ee`le kommentaari andes tõenäoliseks, et massiliselt firmasid oleks 1. juulit pikisilmi oodanud ja et nad tooksid kohe juuli esimestel päevadel sisse taotlused koondamisrahade saamiseks.

1. juulist kehtima hakanud töölepinguseadus muudab koondamise firmade jaoks hõlpsamaks, sest nad ei pea enam seadusega ette nähtud koondamisrahasid täies mahus välja maksma vaid ainult osaliselt. Ülejäänud ning pikaajalise töötaja puhul ka suurema osa koondamishüvitisest tasub uue korra kohaselt töötukassa.

Tööinspektsiooni infoliinile helistas samas eile tavatult palju tööandjaid, kes uurisid, kuidas uue seaduse järgi koondamine ja koondamishüvitiste maksmine käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles