Laulupeotuli jõudis Tallinna ning algab laulu- ja tantsupidu «ÜhesHingamine»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeotule teekond 22. juunil Viljandis.
Laulupeotule teekond 22. juunil Viljandis. Foto: Urmas Volmer

Laulu- ja tantsupeotuli jõudis Tallinnasse Admiraliteedi basseini ning algab 25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine».


Laulu- ja tantsupeotuli saabus Tallinnasse täna kell 22.30, olles läbinud üle 900 kilomeetri pikkuse teekonna läbi Eesti.


Laulu- ja tantsupeotuli liikus tänavu esmakordselt Tallinnasse mööda veeteid, kasutades selleks ajaloolisi puulaevu ja läbides oma teekonnal kaheksat maakonda. «Laulu- ja tantsupeotuli ühendas oma teekonnal sõna otseses mõttes suure osa Eestist, sest kolme nädala jooksul mööda siseveekogusid ja merd liikunud tule teekonda jälgides sai peost osa juba väga suur osa Eestist,» rääkis Maatee.

25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine» toimub 2.-5. juulil Tallinnas. Peo juhatas 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnevad kolm tantsupeo etendust «Meri» ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.

Kokku osaleb suvisel laulupeol 864 koori ja orkestrit 26430 laulja ja pillimängijaga ning 534 tantsu- ja võimlemisrühma kokku 7460 tantsijaga ning võimlejaga. Lisaks osaleb 41 väliskollektiivi 1340 lauljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles