Ametnikud uurivad väikse parvsauna seaduslikkust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun.
Saun. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaa Lümanda vallavalitsus uurib Roopa lahe ääres seisva parvsauna ja suitsusauna seaduslikkust. Tegemist on pisikese, umbes kaks korda kaks meetrit, ratastel saunaga, mida saab nihutada maalt merre ja vastupidi.


Hiljuti tegi vallavalitsus Jaan Oolule kuuluva parvsauna kohta ettekirjutuse, kuna saun asub mere ääres valla maa peal ja sauna omanikul puudus selle ehitamiseks ka luba, kirjutab Oma Saar. Seepeale viis omanik sauna valla maalt merre.

Vallavalitsus ei rahuldunud aga ka selle lahendusega ja saatis päringu keskkonnaametisse, et küsida, kas sellise ehitise lahes hoidmine on seaduslik.

Lümanda vallavalitsuse liikme ja keskkonnaameti spetsialisti Tõnu Talvi sõnul ei ole selge, kas tegu on ehitise või veesõidukiga, luba puudub omanikul aga nii ühe kui teise ehitamiseks.

Parvsaun on Karalas külameestele leili pakkunud juba ligi viis aastat ja omanik Oolu arvas, et ju ta jäi nüüd kellelegi ette ja vald hakkas asjaga tegelema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles