Lennukatastroofist šokis Komooridel kestab lein 30 päeva

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukatastroofist šokis Komooridel kuulutati välja leinaperiood.
Lennukatastroofist šokis Komooridel kuulutati välja leinaperiood. Foto: AP / Scanpix

Teisipäeval Komooride lähistel alla kukkunud Jeemeni reisilennukis hukkunuid mälestatakse Komoori saartel 30-päevase leinaperioodiga.

«Alates tänasest on meie riigis 30 päeva lein,» teatas Komooride president Ahmed Abdallah Sambi riigitelevisioonis eile õhtul, vahendas AFP.

Jeemeni riikliku lennukompanii Yemenia Airbus A310 153 inimesega pardal kukkus pärast ebaõnnestunud maandusmiskatset Komooride pealinnas Moronis asuvale lennuväljale seni teadmata põhjustel tormisesse India ookeani.

Lennuki pardal oli 142 reisjat, kellest 66 olid Prantsuse kodanikud ning lisaks neile veel 11 meeskonnaliiget. Lennukatastroofist pääses eluga vaid teismeline Baia Bakari, kes viidi eile pärast taastusravi Komooridel tagasi Prantsusmaale.

Sambi kutsus rahvusvahelist üldsust appi, et õnnetuspaigast surnukehasid leida.

Yemenia on aga sattunud avalikkuse kõrgendatud tähelepanu alla ja lennufirmat on rünnanud ka hukkunute lähedased, kelle hinnangul pole firma lennukid turvalised. Alla kukkunud 19-aastasel lennukil oli tuvastatud mitu probleemi ning firma ise oli Prantsuse võimude teravdatud tähelepanu all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles