Raekoda muutub rosetiga jõulukingiks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn muudab mitmed kesklinna hooned, nagu raekoja ja Paksu Margareeta, jõulude puhul otsekui kingipakkideks, ehtides neid laiade lintidega.

Kesklinna linnakeskkonna osakonna juhataja asetäitja Ivika Maavere selgitas, et sellise idee pakkusid välja linnaosa jõulukujunduse ideekonkursi võitjad Ralf Lõoke ja Karli Luik.

Eile ümbritses raekoja torni punane lint, millele Maavere kinnitusel lisandub rosett. Ta märkis, et samasuguse kaunistuse saavad ka Niguliste kirik ja veel mõned ehitised.

Jõulukujundus läheb kesklinnale kokku maksma natuke alla 400 000 krooni. Lisaks majade «pakkimisele» kuulub hinna sisse veel puude ja tänavate kaunistamine valguskettidega.

Ülejäänud linnaosad panevad jõulukujunduse alla 36 000 kuni ligi 300 000 krooni, välja arvatud Kristiine linnaosa, mis rahanappuse tõttu loobub isegi jõulukuusest.

Kristiine linnaosa vanema asetäitja Ülari Tiits nentis, et tavatu rahahäda põhjustas aasta alguses massiliselt kruntidele ja keldritesse tunginud sulavesi, mille kõrvaldamine nõudis ootamatuid kulutusi.

300 000 krooniga arvestab jõulukaunistuste ülespanemisel Lasnamäe linnaosa. Lasnamäe linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu rääkis, et neil õnnestub sel aastal tänavaid rohkem kaunistada kui mullu: varem särasid valguskettidest kaunistused Laagna teel ja Punasel tänaval, nüüd saab ehtesse ka Smuuli tee.

Tervelt kolm kuuske laseb üles panna ja ära kaunistada Põhja-Tallinn, ütles linnaosa vanem Enno Tamm. Uue kohana tuleb jõulupuu tänavu Stroomi randa. Kokku kulub linnaosal jõulukujundusele 150 000 krooni.

Ligikaudu sama palju kavatseb kaunistustele kulutada Haabersti. Mustamäe ja Pirita kulutavad valgusehetele ja jõulukuusele vastavalt 100 000 ja 50 000 krooni. Seejuures ei too Pirita jõulukuuuske metsast, vaid ehib ära Merivälja tee ja Kloostrimetsa tee nurgal kasvava puu.

Nõmme linnaosavalitsuse nõunik Alar Rästa ütles, et nende jõulukuusk pannakse erinevalt varasemast üles linnaosa keskusesse Jaama tänava äärde skulptuuri «Nõmme ema» juurde. Kokku kulub linnaosal jõulukaunistustele 36 000 krooni.

Enamik Tallinna jõulukaunistusi saab paika pühapäevaks, esimeseks advendiks, mil löövad särama ka valguskettide ja -ehete tulukesteread.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles