Neljakesi Žigulis, Bulgaariast rääkimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee ja Toomase automatk Bulgaariasse sai teoks 1983. aasta Žiguliga.
Renee ja Toomase automatk Bulgaariasse sai teoks 1983. aasta Žiguliga. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nelja reisisõbra lugu meenutab pisut Tolkieni romaani "Kääbik" peategelase lugu, kes läks seiklema, hoolimata sellest, et sõbrad-sugulased ta idee maha laitsid. Seitsmeteistkümne päevaga sõideti 1983. aasta Žiguliga läbi kaheksa riigi Bulgaariasse Kuldsetele Liivadele ja tagasi.


Kadrina vallas Kiku külas üles kasvanud 29aastane Toomas ja 37aastane Renee plaanisid juba eelmisel suvel koos nelja Žiguli- ja kahe Moskvitši-omanikuga automatka Türki, aga siis tabas seiklejaid majanduslangus ja plaanid muutusid ning reis jäi ära. Sel aastal otsustati kindlasti teele minna.



Kõik algas Žigulist, mille Renee ostis aasta tagasi 1500 krooniga. Selle suve alguses tehti auto kiirkorras nädala aja ja umbes kahe tuhande krooniga kasutuskõlblikuks ja 12. juunil sai teele asuda. Enne seda aga sõideti sama autoga läbi sugulased ja tuttavad, kellele ebatavalisest plaanist räägiti.

Copy
Tagasi üles