Makedoonias sai loteriiga relva eest auto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Makedoonia võimud käivitasid omapärase loterii, hiljutise kampaania käigus avanes võimalus võita auto kõigil, kes loovutasid oma ebaseadusliku relva.

Hiljuti käivitas Makedoonia valitsus koos ÜRO Arenguprogrammiga kampaania, millega paluti inimestel loata hoitavad relvad ära anda. Neile, kes seda pooleteise kuu jooksul tegid, kuulutas valitsus välja amnestia.

Täiendava präänikuna anti igale relva üleandjale loteriipilet ning ühel õnnestus vahetada viimaks oma püstol või püss sõiduauto vastu.

Taoline vahetuskaup just väga paljusid siiski ei ahvatlenud. Amnestia lõppedes sel esmaspäeval, oli valitsusele antud ära vaid 6400 ebaseaduslikku tulirelva. Hinnanguliselt on aga elanike käes 150.000 relva.

Makedoonia võimud teatasid, et esmaspäevane tähtaeg oli lõplik ja edaspidi saadetakse need, kelle juurest illegaalne relv leitakse, kuni kümneks aastaks vangi.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles