Eurovisiooni lauluvõistlust tahetakse muuta ülemaailmseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgnevatel aastatel on oodata Eurovisiooni lauluvõistluse formaadi muutust, vahendab lauluvõistluse suurim fänniportaal esctoday.com Rootsi ajakirjandust.

Rootsi ajalehes Expressen avaldatud intervjuus tõdes Eurovisiooni lauluvõistluse Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) poolne esindaja Svante Stockselius, et tõenäoliselt pole võimalik lauluvõistlusest siiski ülemaailmset festivali teha.

Samal ajal on näiteks EBU ametlikul koduleheküljel kirjas, et järgmisel kevadel toimuva lauluvõistluse 50. juubeli puhul on Maailma Eurovisiooni lauluvõistlus üks võimalusi.

«Üha enam ringhäälinguorganisatsioone on meile helistanud ja soovinud võistlusel osaleda. Lauluvõistlust kantakse üle mitte üksnes Euroopas, vaid ka Jaapanis, Austraalias, Lõuna-Aafrikas ja USA. See on maailma lauluvõistluse algus,» kirjutab kodulehekülg.

Nii tunnistab Stockselius, et ehkki see on võimalik, pole sellise variandi kasuks seni siiski veel otsustatud. Teise tuntud lauluvõistluse «Maailma iidoli» ülekandmine on näidanud, et ühe show samaaegne näitamine väga erinevates ajavööndites on üpris keeruline.

«Elujõulise imagoga» lauluvõistluse 50. juubelit arutab võistluse referentgrupp veel jaanuaris. Samaaegselt jätkub kevadel Istanbulis Türgis toimuva 49. lauluvõistluse ettevalmistamine. EBU pole seni kinnitanud mais kasutatavat hääletamissüsteemi, sest senisest suurema hulga osavõtjate hääletamine ei pruugi 3 tundi ära mahtuda.

Üks võimalusi on kuvada ekraanil punktid 1st 7ni ning lugeda ette üknes punktid 8st 12ni. Enamus fänne on niisuguse lahenduse vastu, teatab esctoday.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles