Digitaaltelevisiooni tulemine veel ebaselge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Ringhäälingu president Arne Wessberg tuletas esmaspäevasel Eesti-visiidil meelde, et Soome ja Rootsi läheb digitaaltelevisioonile üle juba 2007.-2008. aastal, ja uuris, millal Eesti võiks selle suure tehnilise muudatuseni jõuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

«Kui Soome läheb 2007. aastal analoogtelevisioonilt üle digitaaltelevisioonile, võivad eestlased soomlaste telepildita jääda,» ütles ETV peadirektor Ilmar Raag. Ta lisas, et Tallinna piirkonnas on digitaalsignaali antennid juba olemas ning ETV on alustanud tehnilisi ümberkorraldusi.



«Kui igal aastal kasvaks investeeringute eelarve 17 protsenti, võiks me nelja aastaga samm-sammult digitaaltelevisioonile üle minna,» ütles Raag. Ei eelmise ega ka selle aasta eelarves selleks vajalikke investeeringuid pole.



Kultuuriminister Urmas Paeti sõnul on suurte tehniliste muudatuste tegemisel kõige olulisem, kuidas inimesed kodus sellega kaasa suudavad tulla. «Soomes maksis teleritele vajalik lisaseade sada eurot ehk umbes 1500 krooni ja seal ei tekitanud see kulutus inimeste jaoks probleeme, kuid meie olukord on teistsugune,» ütles Paet.



ETV peadirektori sõnul on Eesti televisiooni ja raadio finantseerimise pikaajaline stabiilsus jätkuvalt probleem. «Euroopas on pikemaajaline finantseerimine, mitte nagu Eestis, et igal aastal tehakse uus eelarve ning selle üle käivad suured vaidlused. Pikemaajaline, kolme või enama aasta kaupa finantseerimine tagab tele- ja raadiojaamade suurema sõltumatuse,» ütles Raag.



Paeti sõnul on uus ja stabiilsem finantseerimisskeem lähiajal valitsusse jõudmas ning sellega koos selgub, kas ETV ja Eesti Raadio ühendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles