Viisitamm: süüdistuse taga on tunda poliitilist survet

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm ja Simmo Saar.
Mart Viisitamm ja Simmo Saar. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea Mart Viisitamme sõnul on tema vastu esitatud süüdistuse taga tunda poliitilist survet ning lausus, et Pärnus pole kedagi riigihangete korraldamisel soositud.

Viisitamm ütles täna Pärnu Postimehele, et Pärnus ei ole kedagi riigihangete korraldamisel soositud, kellelegi eritingimusi loodud ja ärisaladusi kolmandatele osapooltele avaldatud.

Linnapea jutu järgi on prokuratuuri esitatud süüdistuse taga tunda poliitilist survet. «Seda on raske muudmoodi võtta,» ütles ta. «Prokurör on öelnud, et talle avaldatakse survet ja süüdistuse esitamisega oli kiire. Prokurör lükkas südistuse koostamise pärast edasi oma puhkuse, et see 25. juuniks valmis saada.»

Pärnu linnapea sõnade kohaselt on nii kaitsepolitsei kui prokuratuur tunnistanud, et praeguse süüdistuse järgi ei pruugi järgneda kriminaalkaristust ja süüdimõistev otsus tuleb hea haldustava rikkumises. «Prokuratuuril on siiski soov süüdistusega kiiresti mingil viisil edasi minna,» märkis Viisitamm.

Et prokuratuur saatis süüdistuse kohtusse juba pärast jaanipeva, ei tulnud Viisitamme sõnutsi see talle üllatusena. «Tean sellest juba kaks nädalat, aga mul oleks olnud imelik ise selle kohta pressiteadet laiali saata,»ütles ta.

BNSi andmetel on Viisitammele esitatud süüdistus altkäemaksu võtmises seotud temale kuuluva firmaga OÜ 2+3 Mööbel. Viisitamm ütles BNSile, et süüdistus puudutab ettevõtte esitatud transpordiarvet aastast 2006.

Krediidiinfo andmetel on Tallinnas Kotka tänaval registreeritud OÜ 2+3 Mööbel juhatuse liige Mart Viisitamme abikaasa Hilvi Viisitamm. Mart Viisitamm on ettevõtte osanik. 31. oktoobrist 2003 kuni 16. juunini 2005 oli Viisitamm OÜ 2+3 Mööbel juhatuse liige. Ettevõtte tegevusalaks on märgitud spetsialiseerimata hulgikaubandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles