Keila haiglat võivad oodata uued koondamised

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Alates 1. juulist on Põhja-Eesti Regionaalhaigla koosseisu kuuluv Keila haigla koondanud 26 õde ja hooldajat ning tõenäoliselt võib oma töökoha lähiajal kaotada veel nii mõnigi töötaja.


Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kommunikatsioonijuht Inga Lill rääkis Tarbija24.ee'le, et PERHi koosseisu kuuluvas Keila haiglas koondati seoses ravimahtude vähenemisega 1 tegevusterapeut, 10 õde ja 15 hooldajat.

Koondamine puudutas tema sõnul pea kõigi Keila haigla osakondade tööd - sisehaiguste, psühhogeriaatria, kirurgia ja erakorralise meditsiini osakonna tööd.

Inga Lille sõnul on Keila haigla tulevikuga seotud küsimused olnud pikalt arutelu all ning haiglale on otsitud ka investorit, kuid tulutult. 2003. aastal PERHi koosseisu võetud Keila haigla tegevuse tulemuseks on olnud suur kahjum, mida on sunnitud doteerima regionaalhaigla.

Lille selgitusel ei jätku Keila haigla tegevuse jätkamiseks samas mahus haigekassa lepingumahtu. «Kui patsiente ei ole võimalik endises mahus vastu võtta, siis ei ole paraku enam ka kõigile töötajatele tööd pakkuda,» märkis ta. See võib aga tähendada koondamiste jätkumist.

Alates 1. augustist reorganiseeritakse Keila haigla PERHi nõukogu otsuse järgi järel- ja hooldusravikliinikuks. Konkreetse plaani kinnitab regionaalhaigla juhatus Inga Lille sõnul lähipäevil ning siis selgub ka töötajate lõplik vajadus.

Regionaalhaigla Mustamäe, Hiiu ja Seewaldi korpuse töötajaid Lille sõnul lähiajal koondamine ei ähvarda. «Et regionaalhaigla ülesandeks on eelkõige piirkondliku haigla funktsioonide täitmine, siis püüame lepingumahuga esmajärjekorras tagada kõrgema etapi arstiabi pakkumise Mustamäe, Hiiu ja Seewaldi korpustes,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles