Teised suuremad haiglad veel ei koonda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla.
Ida-Tallinna keskhaigla. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Kui Põhja-Eesti Regionaalhaigla koondas Keilas 26 töötajat ning see ei pruugi olla veel kõik, siis teised suuremad haiglad püüavad praegu oma personali hoida. Ida-Tallinna keskhaigla ei välista siiski ka olukorra kehvemaks muutumist.


Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Svea Talving ütles Postimees.ee'le, et haigekassa lepingumahu vähenemisega seoses saab haigla võtta aasta jooksul umbes 3000 statsionaarse haiglajuhu võrra vähem kui varem, kuid töökohad vähemalt praeguse seisuga säilitatakse.

Et inimeste töökoormus väheneb, on Ida-Tallinna keskhaigla sisse seadnud ka tasulise vastuvõtu, et kindlustada arstidele tööd. Siiski moodustab tasuline vastuvõtt Talvingu sõnul vaid umbes 3 protsenti kogu haigla tegevusest.

Kulude kokkuhoiuks on aga tema sõnul kärbitud mõningaid haiglapersonali lisatasusid. «Eesmärk on kogu aeg see, et oma töötajaid säilitada ja hoida, sest kui meil tuleb ühel päeval oma tegevust suurendada jälle, siis meil peavad need inimesed ju olema,» kinnitas Talving.

Samas ei saa haigla kui suurettevõte tema sõnul mööda minna üleüldiselt Eestis toimuvast. «Pole välistatud, et ka meid ootab ees kokkutõmbumine - tulevikus võib koondamisi tulla,» ütles Talving. Töötuse kasvuga seotud maksulaekumiste vähenemine jõuab tema sõnul varem või hiljem ka haiglateni.

Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto ütles Tarbija24.ee'le, et seoses haigekassa lepingumahtude vähenemisega ei ole neil koondamisi olnud ja juulikuus ei ole ka kavandatud.

«On küll haigekassa rahaga kitsas käes, aga oleme parasjagu läbi rääkimas siin erinevate töötajate gruppidega ja üritame ametikohti iga hinna eest säilitada,» lisas Einasto.

Läbirääkimised puudutavad tema sõnul peamiselt seda, et uue töölepinguseadusega pikeneb paljude lühendatud tööajaga töötajate tööaeg ja nüüd on vaja kokku leppida, kuidas selle muudatusega toime tulla. Enne septembrit siiski mingeid muudatusi ei kavandata.

Koondamisteta püüab hakkama saada ka Lääne-Tallinna Keskhaigla. «Me püüame oma potentsiaali säilitada - praegu töötame nii, nagu me oleme töötanud. Seni me pole koondanud ühtegi inimest ja täna meil seda plaanis ei ole,» ütles haigla juhatuse esimees Boris Kirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles