Tarbija: Hobusega, kanuuga, jalgrattal või lihtsalt oma kahel jalal kõndides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkaja
Matkaja Foto: AFP / Scanpix

Suvi on puhkuste aeg, mil linnainimene tahaks end ka veidi liigutada, ja kui natuke ringi vaadata, siis leiab liikumistarbe rahuldamiseks kümneid võimalusi, kas raha eest või hoopis ilma.


Kõige lihtsam on istuda arvuti taha ning selle avarustes ringi kolades vaadata, mis seal Lääne-Virumaa puhkevõimaluste kohta leida on. Nii me siis tegimegi.

Enda liigutamiseks on kõige kindlamad isiklikud kaks jalga. Lahemaal on hulgaliselt õpperadu, mis on kenasti märgistatud ning infotahvlitega varustatud.

Kilomeetripikkune koprarada algab ja lõppeb Oandu ja Altja vahelisel teel, samas Oandul on ligi viie kilomeetri pikkune Oandu loodusmetsa õpperada. Radu jalgsi või jalgrattal läbimiseks on seal kandis veelgi.


Liikudes veidi lõuna poole Viitna kanti, leiab kahe ja poole kilomeetri pikkuse õpperaja, mida saab kombineerida ümber Viitna järvede liikudes. Taolised matkarajad on nii Neerutis kui Ebaveres ning mitmel pool mujalgi.

Aktiivse puhkuse veetmise võimalustest Lääne-Virumaal loe pikemalt homsest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles