Keskerakond sai eraisikutelt oravaparteist viis korda vähem raha

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna reklaamkampaania plakat
Keskerakonna reklaamkampaania plakat Foto: Peeter Langovits.

Keskerakond sai võrreldes Reformierakonnaga eraisikutelt aprillis, mais ja juunis üle viie korra vähem raha ning ühtekokku annetati Edgar Savisaare juhitud parteile ligi 545 000 krooni.

Keskerakonna II kvartalis saadud 544 586 krooni tuli peamiselt kokku parteilaste endi tehtud väiksematest annetustest, ükski tuntud suurärimees erakonnale raha ei andnud. Suurimaks üksikannetuseks oli keskerakondlasest Kesklinna vanema Marek Jürgensoni isa Urmas Jürgensoni 50 000-kroonine annetus.

Riigikogulane Ain Seppik annetas parteikassasse kaks korda 15 000 krooni.

Reformierakond kogus II kvartalis eraisikutelt üle 2,8 miljoni krooni, seejuures ärimees Märt Vooglaid annetas parteile miljon krooni.

Keskerakonnale oli aga väga saagikas aasta esimene kvartal, mil partei sai eraisikutelt 1,73 miljonit krooni. Sellest aga tervelt 1,4 miljonit krooni andsid üllatuslikult välismaised ärimehed Peter Ziegler, Milan Balis ja Pavel Mucka.

Reformierakond kogus I kvartalis eraisikutelt alla 300 000 krooni.

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) sai tänavu II kvartalis eraisikutelt annetustena 981 381 krooni ning sellest 500 000 krooni tuli investeerimispankur Joakim Heleniuselt. Aasta esimeses kvartalis kogus partei eraisikutelt 83 042 krooni.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) sai aprillis, mais ja juunis eraisikutelt 138 043 krooni ning suurimad annetajad olid endised Euroopa Parlamendi saadikud Katrin Saks ja Marianne Mikko vastavalt 35 000 ja 30 000 krooniga. Kokku on SDE sel aastal saanud eraisikutelt 221 403 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles