Ojuland peatub eurosaadikuna hotellides

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erakogu

Eestist Euroopa Parlamenti valitud Kristiina Ojuland ei kavatse endale vähemalt esialgu eurosaadikute peamises töölinnas Brüsselis korterit üürida ning peatub saadikutööd tehes hotellides.

Ojuland ütles, et hotellis peatumine on tema jaoks esialgu lihtsam, sest ta käib niikuinii iga nädal Eestis. «Eestis on palju teha, pealegi toimuvad oktoobris kohalike volikogude valimised ja selleks vaja ettevalmistusi teha,» lisas ta.

Ojuland märkis, et ta on Reformierakonna Lääne-Virumaa maakondliku organistasiooni esimees.

Juunis valitud uus Euroopa Parlament koguneb oma esimesele istungile teisipäeval Strassbourgis. Ojuland märkis aga, et tegelikult on tema eurosaadiku töö juba täie hooga lahti läinud, sest europarlamendi liberaalide ja demokraatide liidu fraktsioon pidas oma esimese koosistumise juba juuni lõpus ning praeguseks on neid toimunud kolm.

Ojuland lausus, et kuna tegelikult on eurosaadiku töö juba alanud, siis teisipäevane avaistung on pigem pidulik avalöök tööle. Ta lisas samas, et tähtsa küsimusena on aga kohe ka üleval Euroopa Parlamendi presidendi valimine ning selgub lõplikult ka see, millises europarlamendi komisjonis iga saadik tööle hakkab.

Euroopa Parlamendi liikmete peamised töölinnad on Brüssel ja Strassbourg. Strassbourgis toimuvad täiskogu istungid, kuid Brüsselis parlamendikomisjonide ja fraktsioonide koosolekud ehk põhiaeg eurosaadiku töös kulgeb ikkagi Brüsselis.

Uute liikmetena said juuni alguses toimunud valimiste tulemustena Eestist Euroopa Parlamenti veel keskerakondlane Vilja Savisaar, sots Ivari Padar ning üksikkandidaat Indrek Tarand.

Oma koha europarlamendis säilitasid keskerakondlane Siiri Oviir ning Isamaa ja Res Publica liige (IRL) Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles