Järva Kaitseliit sai 8 miljoni krooniga uue õppekeskuse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu õppus
Kaitseliidu õppus Foto: Martin Pau

Täna kell 12 avatakse Lõõlas Kaitseliidu Järva maleva 8 miljonit krooni eest taastatud õppekeskus, mis peaks rahuldama ka külaelanike kultuuri- ning seltsielu vajadusi.


Kaitseliidu Järva maleva pealiku major Arvi Niglase sõnul kulus õppekeskuse rajamiseks ligikaudu kolm aastat ning selle tulemusena on Järva maleval üks ilusamaid ning kaasaegsemaid õppekeskusi terves Eestis.

«Õppekeskuses saab läbi viia koolitusi ja seminare 70-80 inimesele ning ööbimisvõimalused on loodud kuni 40 inimesele,» rääkis major Niglas.

Keskuses hakatakse koolitama kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, kodutütreid ja noorkotkaid.

Majori kinnitusel ei hakka uus õppekeskus olema vaid riigikaitseliste koolituste päralt, seal saavad korraldada seminare ja koolitusi ka kõik teised soovijad.

«Kuna Kaitseliidu koolitused on üldiselt nädalavahetuseti, siis on mõistlik lubada seda suurepäraste tingimustega keskust kasutada teistel ka nädala sees,» lisas Niglas.

Hoone taastamisel on püütud võimalikult palju säilitada ajaloolise pärandiga endise külakooli arhitektuurset eripära ning olemust.

Õppekeskuse avamisest võtavad laupäeval osa Kaitseliidu ülem kolonelleitnat Raivo Lumiste, liidu vanematekogu liikmed, Järva ning teiste malevate esindajad.

Lisaks pidulikele sõnavõttudele ja hoone avamisele südapäeval on Lõõlas täna kontsert, avatakse näitus, saab süüa sõdurisuppi ning osaleda Kaitseliidu tegevust tutvustavates tegevustes.

Kell 17.00 algab õppekeskuses rahvapidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles