Taim saab väetisest jõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Talveajal saavad toataimed vähe valgust, päikesest rääkimata, ja nii näevadki paljud neist kevadel välja kurvad ja räsitud.

Osa taimi vajab ümberistutamist, osa tagasilõikamist või lausa uuendamist, väetamist aga tahavad peaaegu kõik.

Et tänapäeval istutatakse toalilled peamiselt turvasmulda, on tasakaalustatud väetamine eriti tähtis. Poodides pakutav väetisevalik võtab lausa silme ees kirjuks. Looduslikud ja mineraalsed väetised, nende segud eri kujul pulkades, graanulite, pulbrina ja vedelikuna – ja see kõik veel mitmesuguse hinnaga...

Odavat väetist saab taim sama raha eest rohkem, aga alati pole sel juhul tagatud kõik elutähtsad toitained tasakaalustatult.

Mina olen juba aastaid eelistanud nn kalleid väetisi, sest lõpptulemusena kulub neid vähem ja taimed näevad paremad välja. Tänu sellele pole ma pidanud juba ammu ühtegi taime ebakvaliteetse väetise tõttu kaotama.

Väga rahul olen olnud Kemira vedelväetise ja väetisepulkadega. Eelmise hooaja alguses läksin üle Substrali vedelväetisele ja pulkadele, ja nii hästi kui seekord, pole mu taimed veel talve üle elanud.

Missugusel kujul väetist kasutada?

Vedelväetised – lihtne lisada kastmisvette. Jätke väetamise aeg meelde, muidu tekib üleannustamise oht. Mõju kiirem kui pulkadel ja graanulitel.

Väetisepulgad – mugav kasutada, pole vaja nii täpselt meeles pidada, millal viimati väetasite. Saate jätta oma toalilled ka pikemaks ajaks kellegi teise hoolde, ilma et peaksite muretsema väetamise pärast. Mugav kasutada amplites ja rõdukastides suvelillede kasvatamisel.

Pikatoimelised graanulid – tagavad taimele väetise kõige pikema aja jooksul. Eriti mugav kasutada nende lillede puhul, mis talvel puhkavad ja vajavad igal kevadel ümberistutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles