Tarand on viimastel nädalatel eurosaadiku tööks usinalt valmistunud

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Peeter Langovits.

Juunis üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti valitud Indrek Tarand ütles intervjuus Postimees.ee`le, et on viimastel nädalatel tööks europarlamendis spetsiaalselt valmistunud.

Teisipäeval toimub Strassbourgis Euroopa Parlamendi (EP) uue koosseisu esimene istung. Millal kohale lähete - kas vahetult enne istungit või juba mõni päev varem?

Ma lähen koos isaga esmaspäeval, mis on tema viimane käik parlamenti. Seega anname oma panuse seadusandliku võimu sujuvasse üleminekusse uuele koosseisule. Põlvkondliku järjepidevuse aspekt on ju ka tegelikult vahva. Ja kuna see istung on Strasbourgis, siis seal mul ei ole korterit ega hakkagi olema. Paradoksaalsel kombel asub Euroopa Parlament Strassburgis, töötab Brüsselis ja ametnikud asuvad Luxemburgis...

Kas te olete kuidagi spetsiaalselt valmistunud ka europarlamendi tööks viimastel nädalatel, viimastel päevadel? Kuidas?

Olen jah valmistunud spetsiaalselt, viimastel nädalatel eriti. Kodukorrad, protseduurireeglid, suhtlus erinevate fraktsioonide ja aparaaditöötajatega. Ja veel - olen teinud asjaliku töökorralduse Eestist valitud EP liikmete koostegutsemiseks, mille loodan rakendada septembrist.

Kas korter eurosaadikuna Brüsselis elamiseks on juba valitud? Kas eelistaksite korterit Brüsseli südalinnas, äärelinnas või hoopis Brüsseli külje all?

Kuna ma pole veel valinud elupaika, siis ilmselt esialgu peatun hotellis. Ehkki mul on ka võimalus nn kodumajutuseks oma arvukate Brüsselis resideeruvate sõprade külalisena. Üldiselt olen harjunud elama Linnas, mitte kuskil linna taga muistsele põllumaale ehitatud rajoonis. Näis kas õnnestub sama stiili jätkata.

Kas võtate Brüsselisse kaasa ka pere? Kui tihti kodus plaanite käima hakata?

Kodus käin nii tihti kui töö võimaldab, ehk pea iga nädal. Ma olen väga kiindunud oma laste lasteaeda ja kooli ning näen, et sama suhe on lastelgi. Sestap vähemalt esialgu ei hakka mu pereliikmed välismaal elama.

Milliseid häid nõuandeid isalt saanud olete europarlamendis töötamiseks?

Eelkõige kommentaare, kes on kes ja mis on mis. Põhilise nõuande andis isa mulle 1982. aasta augustis, Korkare talu teeotsas, kui hakkasin ülikooli minema. See kõlbab ka europarlamendis kasutada, mis sellest et tookord me kumbki enesest kui EP liikmest mõelda ei võinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles