Hiiu-Saare kaabel jääb ka täna paigaldamata

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaabel paigalduslaeva trümmis.
Kaabel paigalduslaeva trümmis. Foto: Eesti Energia

Eesti Energia lükkas tänaseks kavandatud kolmanda merekaabli paigaldustööd Saaremaa ja Hiiumaa vahel edasi kolmapäevale.

Eesti Energia teatel algab kaabli paigaldamine kolmapäeval, täna tegelevad tuukrid piirkonnas ettevalmistustöödega, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere ütles, et senisel kahel elektrikaablil on rikkekohti, neid on korduvalt parandatud ja kunagi ei või teada, millal need üles ütlevad, 

«Uus kaabel vähendab oluliselt riski, et kogu Hiiumaa pikaks ajaks elektrivooluta jääks,» ütles ta, lisades, et viimane merekaabel paigaldati Eestimaa saarte vahele ligi kümne aastat tagasi.

Praegu lülitub ühe kaabli rikke korral elektrivarustus automaatselt ümber teisele kaablile, kuid tippkoormuse ajal on töös mõlemad kaablid.

Ligi kuue kilomeetri pikkune merekaabel viiakse Saaremaal vette Pammanas ning tuuakse Hiiumaal välja Emmastes.

26 miljonit krooni maksma minevaid kaabli paigaldustöid teeb Empower AS, mis tõi selleks Soomest Eestisse spetsiaalselt merekaablite paigaldamiseks ehitatud laeva.

Eesti Energia plaanis alustada töid juba 9. juulil, kuid tormituulte tõttu laev Hiiumaalt Sõru sadamast toona ei väljunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles