Tartu vald hakkab Kõrveküla haljastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu valla tellimusel valmis Kõrveküla haljastuse ideekavand, mille järgi see linna külje all asuv alevik muutub aste-astmelt rohelisemaks ja inimsõbralikumaks.

EPMÜ keskkonnakaitse instituudi ja OÜ Artes Terrae koostöös valminud katseprojektis lõid kaasa põllumajandusülikooli maastikuarhitektuuri eriala IV kursuse tudengid, kes vaatasid Kõrveküla avalikke haljasalasid värske pilguga ja koostasid aleviku haljastamiseks kuueosalise ideekavandi.

EPMÜ keskkonnakaitse instituudi direktor Lembit Nei rääkis, et kolmepoolne koostöö käivitus kenasti ja tulemusega võib olla rahul.

Tänuväärt teema

Keskkonnakaitse instituudi õppejõud ja OÜ Artes Terrae juhatuse liige Sulev Nurme rääkis, et kätte on jõudnud aeg parendada nõukogudeaegsete maa-asulate väljanägemist.

«Vallakeskuse haljastusprojekt on tudengite kursusetööks tänuväärt teema,» märkis Nurme. «Seni tegid nad mõnes mõttes tühja tööd ja tegelesid oma kursusetöödes tinglike maa-alade tinglike probleemidega.»

Tartu vallavanema Aivar Soobi sõnul on kavas koostada samalaadsed haljastuskavandid ka valla teistele suurematele alevikele ja küladele.

Vald arendab keskust

«Kõrveküla haljastamisega saame algust teha ehk juba järgmisel aastal, kui algab vana Narva maantee rekonstruee-rimine,» ütles Soop ja lisas, et kui esialgu veel paberil olev kavand ellu viia, võiks Kõrvekülast saada kauneimaid Tartu läheduses asuvaid alevikke.

Haljastuse ideekavandi koostamine läks Tartu vallale maksma umbes 51 000 krooni. Vallavanema sõnul pole veel kalkuleeritud, kui palju võiks Kõrveküla haljastus maksma minna.

«Hinnanguliselt on tegemist paari miljoni krooniga,» sõnas Soop ning nentis, et teeb vallavanemana kõik endast oleneva haljastuskava terviklikuks elluviimiseks.

Kõrveküla haljastamine on siiski vaid üks osa valla keskuse arendamise plaanidest. Lisaks on vald algatanud järvede tervendamise programmi, mille käigus plaanitakse puhastada alevikus asuvad veesilmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles