Alexela Oil laiendas aktsiakapitali, kaasates uue aktsionäri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Priit Simson

Alexela Oil laiendas suunatud emissiooni käigus ettevõtte aktsiakapitali, kolmandiku ettevõttes omandas Alexela pikaajaliste tarnepartneritega seotud Baltic International Trading OÜ.

Alexela Oili teatel märkis Baltic International Trading OÜ kõik emiteeritud 7,3 miljonit 10 kroonise nimiväärtusega aktsiat ülekursiga 12 krooni aktsia eest, vahendas ettevõtte pressiteade.

Peale aktsiakapitali laiendamist moodustab Alexela Oili aktsiakapital 219 miljonit krooni. Baltic International Trade OÜ on pikaaegne kütuste hulgikaubanduse ettevõte kes seni Eesti siseturul tegutsenud ei ole. Ettevõtte asutajad on Alexela pikaajalised äripartnerid. Ettevõtte möödunud aasta käive oli 11,263 miljardit krooni.

Alexela Oili nõukogu esimehe Heiti Hääle sõnul kaasati lisakapitali, et kindlustada Alexela Oili kasv Balti riikide kütuse jaemüügi turul.

«Majanduskeskkond ja keskkonda varem toetanud Skandinaavia pankade suhtumise muutumine on peamiseks põhjuseks, miks oli vaja ettevõtte kapitali
struktuuri tugevdada,» ütles Hääl.

Alexela Oilil on Eestis 56, Lätis 7 ja Leedus 22 tanklat. Alexela Oili suuremad aktsionärid on ettevõtte juhtorganite kontrolli all olevad äriühingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles