Vähihaigla kolimine tõotab tuua personali koondamise

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onkoloogiakeskus Hiiul
Onkoloogiakeskus Hiiul Foto: Liis Treimann

1966. aastast Tallinnas Hiiu mändide all tegutsevat onkoloogiakeskust ootab kolimine Mustamäe hiigelhaigla talvel valmivasse uude korpusse, kuid koos kolimisega ähvardab haiglaperet ka koondamine.


2002. aastal käivitati projekt Mustamäele uue korpuse rajamiseks, kuhu nähti ette ka ruumid onkoloogiahaigetele, selgitas Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lill Õhtulehele.

Praeguse kava järgi selle aasta lõpus avatavas hoones saavad Hiiu osakondadest Lille sõnul täiesti uued ruumid kiiritus- ja intensiivravi ning diagnostilised osakonnad, renoveeritud ruumidesse kolivad ka muud onkoloogiateenistuse osad (operatsiooniplokk, toetusravi, polikliinik) ning parema integreerituse saavad Mustamäel paiknev hematoloogia- ja keemiaraviosakond.

Pressiesindaja kinnitas, et haigla kolimine ei vähenda ravikohtade arvu, kuid tunnistas samas, et kolimisele tõotab järgneda töötajate koondamine.

«Kui varem taheti vabanevad töötajad nii Mustamäelt kui ka Hiiult ära kasutada kasvavas ambulatoorses ja päevaravitegevuses, siis nüüdses majandussituatsioonis ei ole välistatud ka personali vähenemine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles