Pärnu kalatööstus ei luba sõudevõistluse kohtunikke jõekaldale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maseko kalatööstus keelas sel nädalavahetusel Pärnus toimuva rahvusvahelise noorte sõuderegati kohtunikel viibida jõe sellel kaldal, mis jääb nende territooriumile, teatas Raadio Pärnu.

Regatti «Friendship / Družba» korraldav Eesti Sõudeliit esitas taotluse paigutada võistluste ajaks Maseko-poolsele jõekaldale kohtunik. Paraku tuleb 8 riigi osalusel ja 250 sõudjaga võistluse organisaatoritel leida kohtunikule uus koht, sest Maseko ei andnud vastavat luba.

Tegu on Pärnu jõe selle osaga, kust sõudjad alati võistlussõite alustavad. Traditsiooniliselt seisab starti andev kohtunik kalatööstuse kaldal, probleemid on kerkinud üles alles viimaste Pärnus peetud võistluste ajal.

Korraldajad kavatsevad stardikohtuniku viia jõe teisele kaldale. Paraku on jõgi selles kohas lai ning stardikohad üles seatud just tööstuse poolele, mistõttu jääb kohtunik võistlejatest ebamugavalt kaugele. Stardikohtade nihutamine on võimatu, sest jõgi ei ole sirge ja see muudaks sõudetrassi käänuliseks. Korraldajate kinnitusel võistlus ära ei jää.

Mai alguses keeldus ettevõte jõe kaldale lubamast maamõõtjaid. Tekkinud probleemi sekkus ka linnavalitsuse ametniku poolt kohale kutsutud politsei, kuid mõõtjaid ei lastud ikkagi jõe äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles