Narvas on kohtu all mootorpaatidega salakauba smugeldajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade piirisillale Narva jõel.
Vaade piirisillale Narva jõel. Foto: Karol Sepik/ SL Õhtuleht

Narvas on kohtu all viieliikmeline grupp, kes uurimisandmetel tõid hästi organiseerununa neli aastat tagasi motorpaatidega üle Narva jõe Venemaalt Eestisse suures koguses salasigarette ja -alkoholi.

Eesti ametnikud jõudsid Sergei (65), Viktori (62), Kirilli (27), Andrei (24) ja Vitali (38) ebaseaduslikule tegevusele jälile 2005. aasta mais, kui selgus, et meeste organiseerimisel jõudis Venemaalt Eestisse arvatavalt tuhandeid liitreid ilegaalset alkoholi ja kümneid tuhandeid salasigarette.

Kriminaalasja menetluse käigus tuvastasid uurijad, et mehed vedasid salapiiritust ja maksumärkideta sigarette kahe mootorpaadiga üle Narva jõe Eestisse ja panid sellega toime deklareeritava kauba smugeldamise üle tollipiiri 2005. aasta aprillist maini.

Uurimisel selgus, et grupeeringul olid välja kujunenud kindlad rollid ning nii salakauba tarnijad Venemaal kui ka selle turustamisvõimalused Eestis. Ebaseadusliku toodangu ladustamiseks ja hoidmiseks olid neil paadigaraažiboksid Narvas ning tabamisel said ametnikud meestelt kätte 2145 liitrit salapiiritust ja veidi üle 130 000 maksumärkideta sigareti.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Kirill, Viktor, Andrei ja Sergei süüdistuse deklareeritava kauba suures koguses toimetamises üle Euroopa Ühenduse tolliterritooriumi ja isikute grupis tollikontrollist kõrvalehoidumises.

Lisaks süüdistab Viru ringkonnaprokuratuur mehi suures koguses käitlemiseks keelatud alkoholi hoidmises ning maksumärgiga märgistamata ja teistele nõuetele mittevastavas müügipakendis tubakatoodete käitlemises suures koguses. Vitali sai süüdistuse ka illegaalse alkoholi suures koguses hoidmises.

Meeste süüasja arutab Viru maakohtu Narva kohtumaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles