Täna pidutseb Tartu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval nädalalõpul Tallinnas peetava üldlaulu- ja tantsupeo repertuaarist valitud palad on viimast korda enne suuretteastet kuulata-vaadata täna õhtul kell 18 algaval Tartu laulupeol.

Üldlaulupeo kunstiline juht Alo Ritsing on Tallinnas programmi jaganud kaheks eri ilmega õhtuks. Tartus esitavad koorid valiku mõlema õhtu kavast.

Doris Kareva tekstid

Eile pärastlõunal tegid kaare all proovi Vanemuise sümfoonikud, õhtu hakul kogunesid oma kava harjutama tantsurühmad, kes lihvisid numbreid, mis Tallinna peo repertuaarist on Tartu peoks välja valitud.

Vaid puhkpilliorkestrid käivad Tallinna peo repertuaarist mööda: nende kavas ei ole ühtki Tallinna peo pala. Seda põhjusel, et Tartu hansapäevade tõttu on laulupeo publiku hulka oodata ka võõramaalasi, neile mõeldes on kavas paar lääne kerge muusika klassikut.

Doris Kareva on spetsiaalselt Tartu peo tarbeks kirjutanud vahetekstid, mida esitavad Tallinna Linnateatri näitlejad Liina Olmaru ja Rain Simmul.

Sümfoonikud laulupeol

Esimest korda Tartu laulupidude ajaloos on laululaval koos kooridega Vanemuise sümfooniaorkester, lisaks kahele soolonumbrile saadab orkester mees- ja naiskoore.

Tartu peol osaleb 5200 lauljat, tantsijat ja puhkpillimängijat – 130 koori (neist 12 poistekoori, 25 mudilaskoori, 22 lastekoori, 11 meeskoori, 21 naiskoori ja 39 segakoori), 28 tantsurühma, 13 puhkpilliorkestrit.

Peopilet maksab 25 krooni. Peole järgneb laululaval simman nii esinejaile kui publikule, kus mängib Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles