Sügisel esilinastub grandioosne lühifilm

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Lekk.
Jaanus Lekk. Foto: Erakogu

Amatöörfilmile "Ohtlik avastus" on valminud järg. Kuigi "Ohtlik avastus 2" tegijad plahvatusi ei luba, on tegemist ohtrate eriefektidega vürtsitatud action-lühifilmiga, mille tunnusmuusika kirjutanud bänd sai lausa oma muusikavideo, mis peaks lähitulevikus linastuma ka MTV Eestis.

Filmil on neli stsenaristi ja lisaks neile aitas "Ohtlikku avastust" luua veel kuuskümmend! inimest. Praegu kestab monteeritud filmi muusika ja heli korrigeerimine, lähipäevil hakkab režissöör ja kaasstsenarist Tanel Turban parandama värve ja lisama eriefekte.

Kokku on filmitud seitse tundi materjali, mida on võrreldes eelmise osaga operaator Jaanus Leki sõnul kolm tundi vähem ja mis on ka kvaliteetsem. Kuigi filmi oli põnev teha, ütleb ta, et pealkiri "Ohtlik avastus 2: Kõigel on kord lõpp" tähendab seda, et kolmandat osa ei tule - edaspidi tahetakse tegeleda uute žanritega.

Kui palju siis tuleb filmi eriefekte, näiteks plahvatusi jms? Tanel Turban vastab, et plahvatusi filmis ei ole, aga püssilasud tulevad küll realistlikud, neile lisatakse valgussähvatused ja kuuli saanutele tuunitakse verd juurde.

Turban: "See ei ole küll eriline eriefekt, aga kui on vaja mingid filmile jäänud vead ära parandada, siis teeme ka seda. Näiteks filmisime teatri kontoriruumides politseijaoskonna stseene ja seal olid suured raamatud teatriajaloost, mille pealkirjad kindlasti ei sobi konteksti."

Lekk täiendab: "Mõnd sellist viga märkasime alles monteerimise käigus."

Mida tähendab filmiamatöör, selgitavad mehed nii: nad ei saa mõnelt suuremalt firmalt filmi tegemise eest palka, järelikult professionaalid nad ei ole.

Küll aga oli neil professionaalidest abilisi: Maiju Ingman Athena kunstikoolist juhendas filmitegijaid tehnilise poole pealt ja Tiina Mälberg Rakvere teatrist peamiselt näitlemisega seonduvates küsimustes. Tehnika saadi Rakvere reaalgümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles