Avastati öösel alkoholi müünud ettevõtted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna hinna- ja tarbijakaitse teenistus avastas ööl vastu esmaspäeva, et Statoili Järve teenindusjaam ja Pääsi hotelli baar rikkusid öist alkoholimüügi keeldu.

Hinna- ja tarbijakaitse teenistuse järelevalveosakonna juhataja Peeter Ühtegi sõnul müüs Statoili Järve teenindusjaama kaupluse müüja talle kontrollostul õlut ning hotelli Pääsu baarist müüdi kaasa kinnises pakendis õlut.

«Vastavalt määrusele võib toitlustus- ja majutusettevõtetes jooke serveerida vaid kohapeal tarbimiseks,» selgitas Ühtegi.

Mõlema juhtumi puhul on algatatud väärteoasi. Kontrollreidid alkoholi müüvatesse kauplustesse jätkuvad.

Alkoholiseaduse järgi võib karistada alkoholi jaemüügi eest keelatud ajal kuni 18 000-kroonise ja juriidilist isikut kuni 50 000-kroonise trahviga. Keeldu rikkunud kauplus võib kaotada alkoholimüügi õiguse.

Vastavalt linnavolikogu määrusele ei tohi Tallinnas asuvad kauplused alates 7. juulist müüa mingit alkohoolset jooki kella 23–8.

Toitlustus- ja majutusettevõtte müügikohtades on keelatud müüa suletud pakendis alkohoolseid jooke kaasaviimiseks. Toitlustus- ja majutusettevõtetes võib jooke serveerida vaid kohapeal tarbimiseks.

Keelatud on alkoholimüük turgudel asuvates kauplustes ja supelrandades. Ajutistes ehitistes asuvates kauplustes on lubatud müüa kuni kuueprotsendilise kangusega alkohoolseid jooke. Toitlustusettevõttest väljaspool siseruume asuvas hooajalises laienduses on lubatud alkohoolseid jooke serveerida ainult toitlustusettevõtte siseruumist.

Järgmise aasta 15. aprillist on lubatud kangete alkohoolsete jookidega kaubelda vaid kauplustes, mille üldpind on vähemalt 75 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles