Arvamus Eestist: Peeter Mardna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jüri Jaanson on Ateenas minu hinnangul sama hea kui 1995. aastal, mil ta tuli maailmameistrivõistlustel hõbedale ja võitis kõik ülejäänud võistlused. Leian, et Ateenas on kahel mehel moraalne õigus ühepaadil võita: Jaansonil ja Vaclav Chalupal.

Eelsõidu järgi võib veel üllatada ka Norra noormees Olaf Tufte, aga ka sakslane Marcel Hacker. Kui midagi ei juhtu, peaks Jaanson medali ikka saama.

Kuigi kahepaatidel on kõva konkurents, pole ka Tõnu Endreksoni – Leonid Gulovi medal võimatu. Neljapaadil näitasid eestlased lõpuspurdiga oma võimsust ja nemadki peaks finaali jõudma.

Aga seda, et kolm paarisaerulist paatkonda ühest riigist jõuavad finaali, pole just väga paljudel riikidel.

Ennustamine, ja seda veel Ateena sõudekanali tuulte ja lainetuse juures, on äärmiselt tänamatu. Eesti sõudjate käekäiku Ateenas vaadates on hea meel, et on õnnestunud meie 1998. aasta novembris alustatud programm, kui moodustasime ühtse sõudjate meeskonna ja seadsime eesmärgi saata Ateenasse vähemalt kolm paatkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles