John McCain ja Hillary Clinton külastavad Eestit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestisse tuleb Ameerika Ühendriikide Kongressi delegatsioon, kuhu kuuluvad ka mõjukas vabariiklasest senaator John McCain ja endine USA esimene leedi, senaator Hillary Clinton.

Augusti lõpul Eestisse saabuvat delegatsiooni juhib McCain, teatas USA saatkonna pressi- ja kultuuriatašee Thomas Hodges.



Hodgesi sõnul on kõrgetasemelise delegatsiooni visiit tunnustus Eesti ja Ameerika Ühendriikide laiale koostööle ning Eesti toetusele Iraagis ja Afganistanis.



Uudistekanali NBC 3 andmetel käib delegatsioon 21.-24. augustini Eestis, Islandis ja Norras.



Delegatsiooni kuuluvad veel vabariiklastest senaatorid Lindsay Graham Lõuna-Carolinast, Susan Collins Maine'ist ja John Sununu New Hampshirest.



Senati kaubanduskomitee juht McCain pürgis 2000. aasta presidendivalimiste eel vabariiklaste kandidaadiks, kuid jäi alla nüüdsele presidendile George W. Bushile.



McCain käis Eestis 2001. aastal. 2002. aastal autasustas president Arnold Rüütel teda Maarjamaa Risti 1. klassi ordeniga.



USA endise presidendi Bill Clintoni abikaasa Hillary Clinton käis Eestis visiidil 1996. aastal.



Bill Clinton esines 2002. aastal Eestis loenguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles