Läti õlletootmise päästaks öise müügikeelu tühistamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring ütleb, et targad inimesed joovad rohkem.
Uuring ütleb, et targad inimesed joovad rohkem. Foto: AFP / Scanpix

Läti siseministeerium ja riigipolitsei ei seisa vastu õllemüügi lubamisele öisel ajal, kuna see võiks aidata kodumaisel õlletööstusel taas jalule tõusta.

Siseminister Linda Murniece ütles BNSile, et siseministeerium andis politseile nõusoleku lubada õlut müüa ka pärast kella 22.

«Asjatundjad väidavad, et nii oleks majandusele parem. Arutasime asja politseijuhtidega ja nemad arvasid, et vaevalt olukord kuritegevuse osas pärast keelu tühistamist eriti muutub, sest need, kes tahavad öösel õlut juua, saavad seda baaris niikuinii teha,» ütles minister.

«Me ei arva, et läheb massilisteks rikkumisteks. Mitte et me innukalt toetaksime, kuid ega me vastu ka seisa,» ütles Murniece.

Lätis tõusis 1. juulist õlleaktsiis 50 protsenti - 1,45-lt 2,18 latini iga absoluutpiirituse mahuprotsendi pealt. Kangete alkohoolsete jookide aktsiis tõusis 8 protsenti - 825-lt 890 latini 100 absoluutpiirituse liitri pealt.

Kõik Läti pruulikojad ja õllemüüjate liit pöördusid majandus- ja rahandusministeeriumi poole ettepanekuga tühistada kiirkorras öise õllemüügi keeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles