Vilsandi asub võitlusse kadakaväljadega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi.
Vilsandi. Foto: Raigo Pajula

Eile lõppenud IX vilsandlaste ülemaailmsel kokkutulekul arutati saare maaomanikega ka maade hooldamise küsimusi, sealhulgas mereäärsete kadakaväljade ohjamist.

Viimase 50- 60 aastaga on kadakad Vilsandil võimust võtnud ja metsistunud alal hävinevad nii liigid kui kooslused, kirjutas Meie Maa.

Natura 2000 alal, kus Vilsandi asub, on see aga lubamatu ja tänavu moodustatud keskkonnaamet on liikide ja koosluste kaitseks loonud kava.

Vilsandil on 65 maaomanikku, neist kõige suurem maaomanik on Eesti riik. Paljud väiksema maa omanikud elavad aga välismaal ja käivad siin suviti, enamasti vilsandlaste kokkutulekutel. Seetõttu on neil oma maa hooldamine keeruline.

Järgmisel nädalal korraldab Keskkonnaamet koostöös Eestimaa Looduse Fondiga Vilsandil neljanda kadakate ohjamise talgulaagri ja augustikuus tahetakse veel viieski korraldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles