Kaitseliit võttis Asso Kommerilt relvaloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suve lõpus Pärnumaal kaitseliidu relvaregistris oleva püstoli varastada lasknud vastuolulise minevikuga kaitseliitlane Asso Kommer jäi relvaloast ilma.

Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütmani sõnul tuvastas kaitseliidu peainspektori juhtimisel läbi viidud juurdlus, et Kommer rikkus relvade hoidmise korda.



«Kaitseliit otsustas võtta Kommerilt relvakandmisloa, seega ei saa Kommer edaspidi hoida kodus kaitseliidu relva, ühtlasi ei ole tal õigust omada isiklikku relva kaitseliidu relvaregistris,» ütles Rütman BNSile.



Pärnumaal varastas tundmatu kurjategija Kommerilt püstoli augusti lõpus.



Varas murdis Tori vallas Soomaal sisse Kommeri sõiduautosse, kust teiste esemete hulgas varastas ka Kommeri isikliku kaitseliidu relvaregistrisse kuulunud püstoli Wiking.



«Püstol oli seljakotis, mis oli jäetud järelevalveta autosse. Seetõttu on ilmselge, et Kommer rikkus relva hoidmise ja kandmise eeskirja,» ütles kaitseliidu pressiülem Neeme Brus septembri alguses BNSile.



Kohus mõistis Asso Kommeri 1993. aasta 26. novembril mitme kuriteo eest kuueks ja pooleks aastaks vangi.



Kuigi ametlikult pidanuks Kommeri vanglakaristus lõppema 2000. aasta mais, pääses mees juba 1998. aastal tänu eeskujulikule käitumisele enne tähtaega vabadusse.



Kommer pälvis esmakordselt üldsuse tähelepanu 1990. aastate alguses, kui tema juhitud sõjaväeline üksus keeldus allumast kaitseväe juhatajale.



1993. aasta sügisel astus Kommer Tallinnas Pärnu maanteel tulevahetusse politseinikega, tabades endist politseikomissari Koit Pikarot jalga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles