Algasid Patriarh Aleksius II väljaku ehitustööd

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Aleksius II täditütar Helene Kamzoliga.
Patriarh Aleksius II täditütar Helene Kamzoliga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna algasid Lasnamäele rajatava Jumalaema kiriku esise Patriarh Aleksius II väljaku ehitustööd.

Tööde käigus ehitatakse Paju tänavale 125 meetrit sõiduteed, rajatakse kivisillutisega väljak, 1800 ruutmeetrit kõnniteed ning 72 kohaline autoparkla, kirjutab Raepress. Kiriku ja väljaku ümbruse haljastamiseks istutatakse 170 puud ja ligi 3000 põõsast.

Tallinn toetab pühakoja ehitust kirikuesise väljaku rajamisega, korrastab kiriku ja elamurajooni vahelised teed ning rajab bussipeatuse.

«Uue kiriku ehitamine pealinna kõige suuremas linnaosas on positiivne nähtus kõikidele linnaelanikele sõltumata nende keele- ja rahvusidentiteedist,» märkis abilinnapea Denis Boroditš.

Lasnamäe Jumalaema kiriku nurgakivi pühitses patriarh Aleksius II 2003. aasta sügisel. Projekt valmis 2005. aastal ning pühakoja ehitamist alustas Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik 2006. aasta novembris.

Patriarh Aleksius II väljaku projekteeris T-Model OÜ ja töid teostab AS Tref. Tööde kogumaksumus on 6 513 287, 60 krooni. Väljaku ehitustööd koos ümbruskonna korrastamisega peavad valmima septembri lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles