Üürikorter tuleb Tartus odavam kui ühikatuba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva mnt 89 esimene korrus.
Narva mnt 89 esimene korrus. Foto: Margus Ansu

Üürihinnad üliõpilaslinnas Tartus on kukkunud sedavõrd, et naabriga ühiselamutoa jagamine on kohati kallimgi kui koos kahetoalise korteri üürimine.


Renoveeritud ühiselamuis algavad kahetoalise korteri üürihinnad 1900 kroonist Tiigi tänava ühiselamus, Raatuse, Narva ning Pepleri tänava renoveeritud elamuis on hinnad 2100 krooni.

Kitsast ühikakohast märksa ruumikama kahetoalise korteri üürihinnad jäävad tüüpiliselt 1800-2500 krooni vahemikku, kinnitas Pindi Kinnisvara Lõuna regiooni juhataja Christel Blaubrük. Erinevalt ühiselamust tuleb üürikorteris siiski üürile reeglina lisada ka kommunaalmaksed.

Ühetoaliste korterite, milles on reeglina samuti enam ruutmeetreid kui ühiselamutoas, üürihinnad jäävad tema kinnitusel 1500-2000 krooni vahemikku. Kaks aastat tagasi olid üürikorterite hinnad ligi kaks korda kallimad.

Üliõpilasküla kehvemas korras ühiselamutes Purde ja Nooruse tänaval on kahekohalise toa kuine üür 700 krooni ringis, Tartu armetuimas ühikas Narva mnt 89 aga 493 krooni kuus.

Blaubrüki kinnitusel on tänavu Tartu üüriturul suvine toimetamine märksa loium kui eelnevatel aastatel. «Raske on leida nii head pakkumist kui head üürilist,» tunnistas ta. «Täna eelistab omanik pigem hoida olemasolevat üürnikku, isegi kui see tähendab hinna alla laskmist. Oluliselt rohkem huvitab üürileandjaid üürniku taust, sest hirm, et üüriraha jääb tulemata ja kommunaalid tuleb endal kinni maksta, on suurem.»

Maakleri kinnitusel on üüriturul üha enam juurdumas tava, kus maakleri vahendustasu ei maksa kinni mitte üksnes üürnik, vaid osa tasub ka üürileandja, kes tegelikult vahendaja poole teenuse saamiseks pöördus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles