Viskisõbrad avavad südalinnas lokaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembri esimesel poolel endises maksuameti majas Raekoja plats 10 avatavas lokaalis Suudlevad Tudengid hakatakse napse hoidma erakordselt kindlas kohas – paksude raudustega seifis.

Nimelt on 1778. aastal ehitatud ajaloolises majas alles seal enne Teist maailmasõda tegutsenud ühiskindlustusseltsi Eesti raudkapid. Nii lähevad 1939. aastal Jaan Ratniku valmistatud seifid taas kord kasutusse.

OÜ Metasar on muinsuskaitse all oleva hoone renoveerimisse investeerinud üle 4 miljoni krooni. Et avatava lokaali omanikud on Lõuna-Eesti Viskiklubi liikmed, kuulub Suudlevate Tudengite juurde ka viski- ja sigarituba. Metasari nõukogu liikme Üllar Variku sõnul on tema partnerid kaks Lõuna-Eesti suurettevõtjat.

Suurprojekt

Peagi avatavat asutust hakkab juhtima Ristiisa pubi eksdirektriss Evelin Arak, kes näeb südalinna kavandatavas meelelahutuskompleksis uut väljakutset.

«See on suur projekt, millest läbi kahe korruse ulatuv Suudlevate Tudengite lokaal on vaid üks osa,» selgitas Arak. «Järgmise aasta kevadel avame kõrvalmajas Raekoja plats 12 õllepubi Maksuamet ja edaspidi kasvame ka endise maksuameti hoone kolmandale ja neljandale korrusele.»

Üllar Varik rääkis, et uues toitlustuskohas pannakse suurt rõhku köögile, mille tarvis koostavad menüü Eesti tippkokad. «Kavas on hakata pakkuma itaalia, prantsuse ja ka kreeka roogasid,» ütles Varik.

Maja teisel korrusel avatakse alumise korruse toitlustuskohta täiendav lokaal, kus Variku sõnul on mugavatel diivanitel hea tšillida.

Lokaali omanikud ei karda konkurentsi, kuna Variku hinnangul pole kvaliteetseid söögi- ja vaba aja veetmise kohti südalinnas veel piisavalt. Sama meelt on ka linnavalitsuse ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau, kelle sõnul iga uus kohvik või lokaal toob kesklinna elu juurde.

«Rüütli 19 avati kohvik Crepp ja kui ka Raekoja platsis lokaal avatakse, saab suvine elu südalinnas olema väga elav,» ütles Blumenau.

Tema sõnul saab nii murtud ka suvekohvikute mure, sest olevat loomulik, et suvekohvikut teenindab samas asuv paikne ettevõte.

«Usun, et kõik südalinna toitlustuskohad tulevad suvel tänavale,» sõnas Blumenau. «Oleme planeerinud koha ka Suudlevatele Tudengitele. Kui Raekoja plats ehitatakse ümber ühetasandiliseks, siis on suvekohvikutelgi paremad tingimused.»

Uus ööklubi

Järgmisel kevadel avatava Maksuameti lubas Varik kujundada ehtsaks eesti õlletoaks. Endise maksuameti hoone kolmandale ja neljandale korrusele plaanivad omanikud aga ehitada ööklubi.

«Varem on räägitud ka võimalusest teha sellest majast hotell, kuid selleks ei anna päästeamet luba,» märkis Varik.

Ajaloolise hoone ümberehituse projekti koostas OÜ Varik Projekt, töid teostab AS Eviko.

OÜ Metasar on võtnud raeplatsil asuva endise maksuameti hoone pikaajalisele rendile tundmatuks jääda sooviva eraisiku käest.

Raekoja plats 10

• Hoones Raekoja plats 10 on 950 ruutmeetrit kasulikku pinda.

• Lokaal Suudlevad Tudengid võtab sellest enda alla 480 ruutmeetrit.

• Lokaal ulatub läbi kahe korruse ja selles on 175 kohta.

• OÜ Metasar on hoone renoveerimisse ja ümberehitamisse investeerinud

üle 4 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles