Elioni kvartalikäive langes kümnendiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Laid.
Valdur Laid. Foto: Mihkel Maripuu

Elion grupi teise kvartali 738 miljoni kroonine käive on aastaga langenud ligi kümnendiku võrra, teatas ettevõte.


Elioni teise kvartali kasum ulatus 156 miljoni kroonini. Käibe langemine 71 miljoni krooni võrra on aga seotud eeskätt telekomi- ja IT-kaupade müügimahu vähenemisega, aga ka kõneminutite vähenemisega.

Grupi tegevuskulud kahanesid teises kvartalis mulluse sama ajaga võrreldes 10 protsenti, ulatudes 504 miljoni kroonini. 59 miljoni kroonise kokkuhoiu saavutas firma nii võrguressursi hoolduskulude, personalikulude, IT-kulude ja transpordikulude kärpimisega.

Kvartali kulumieelne ärikasum ulatus 233 miljoni kroonini, mis aastases võrdluses tähendab viie protsendilist langust.

Telekomisektor on küll väliskeskkonna mõjudele üks aeglasemalt reageerivaid sektoreid, kuid majandussurutis on ka siia kohale jõudnud, tunnistas Elioni juhatuse esimees Valdur Laid. Tema kinnitusel sunnib keeruline olukord telekomifirmasid teistmoodi mõtlema ja tegutsema. «Usun, et telekomisektoris on ettevõtted muutmas nii oma äriloogikat kui ka klientidele pakutavaid teenuseid,» sõnas ta.

Laidi kinnitusel on Elioni tänavune esimene poolaasta möödunud efektiivsuspüüdluste tähe all, kuid saavutatud kümne protsendiline kulude kokkuhoid pole praeguses majandusolukorras siiski piisav. «Lisaks kulukärbetele oleme aktiivselt otsimas uute ärisuundade näol täiendavaid tuluallikaid, mitmed ideed on peagi ka realiseerumas,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles